Postai ragszám címke, ami megállta a bevizsgálást

 

Minden cég törekszik arra, hogy a működése minél egyszerűbben és zökkenőmentesebben zajljon a minél nagyobb hatékonyság érdekében. Mi igyekszünk segíteni ebben, átvéve olyan apró, de időigényes feladatokat, mint pl. egy dokumentumhoz vagy termékhez címke nyomtatása, hogy a vevőink a saját ügyfeleikre fordíthassák ezt az időt.

Erre az alapelvünkre a legjobb példa az egyik kedves ügyfelünk, aki azzal keresett meg minket, hogy problémájuk akadt a Magyar Posta tértivevényes, illetve ajánlott leveleivel, amit ők napi rendszerességgel adnak fel. A tértivevényes levelekhez ugyan kaptak ragszámos, vonalkódos címkéket, de csak az ajánlott szelvényen van vonalkód, így annak a rögzítéséhez meg kellett várni a visszaérkeztét, majd kézzel beírni a számokat. Ez nagyon lassú és sok benne a hibázási lehetőség, könnyedén el lehet írni a számokat, míg ha ezt egy vonalkód olvasó teszi meg akkor nem igazán téved (egy átlag ember 300 karakterből egyszer hibázik, míg a vonalkód olvasó 6 000 000 000 000 000 000 karakterből egyszer).

Ezt a felmerült nehézséget úgy oldottuk meg, hogy egy ketté osztott, speciálisan kivágott, azaz kistancolt címkére raktunk két azonos sorszámmal rendelkező vonalkódot, és így vonalkód kerülhetett a tértivevényes szelvényre és a levélre (a lenti képen jól látszik). Az azonosítás pedig gyerekjáték lett egy vonalkód leolvasó segítségével. A vevőnek bevált, azóta is rendszeresen rendelnek tőlünk ilyen címkéket.

_MG_1427

A Magyar Posta azonban nem fogad el csak úgy minden címkét, előbb el kell küldeni nekik 50 db mintacímkét bevizsgálásra, hogy minden általuk rögzített paraméternek megfelelnek-e. A kedves ügyfél kérésére mi is továbbítottunk minta darabokat a bevizsgáló központnak, és jóváhagyták. Így ha Ön is hasonló problémával küzd, akkor nem kell tovább keresnie a megoldást, tudunk segíteni, és garantáltan olyan címkét kap tőlünk, amit a Posta elfogadott, kiváló minőségűnek talált.

postapecsetzold

Ha bármilyen kérdése lenne vegye fel velünk a kapcsolatot!