A mindennapokban is sokféle ragasztót használunk, mással ragasztjuk a papírt, mással a cipő sarkát és mással a fémet, vagy egyébb erős anyagot.
Ugyanilyen változatosságot mutatnak a matricák ragasztói is. Íme egy áttekintés ebben a témában. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy mint a többi általános ragasztó a címke ragasztója is zsír- és portalanított felületet kíván, illetve ha nem speciálisan erre a célra használt ragasztóról van szó fontos a helység hőmérséklete is, ahol felkerülnek a felületre, Ez általában 5-25°C közötti érték, és meg kell várni a 24 órás száradási időt. Ha mindezeket a feltételeket betartjuk, akkor a matricák garantaltáltan ragadni fognak és hosszabb életűek lesznek.

A matrica felragasztását végezhetjük kézzel, vagy címkefelrakóval is, amit szintén tudunk adni a kívánt méretekben. Illetve ha a címkézés több embert kívánó feladat, munkaerőt is biztosíthatunk Önnek erre a célra.

 

Általános célú ragasztó

Általában ezzel a ragasztóval látják el a címkéket. Jól ragadó, sok szempontból felhasználható ragasztóról van szó,

Visszaszedhető ragasztó

Olyan speciális ragasztó típus, ami biztosítja a címke eltávolíthatóságát anélkül, hogy a felületen maradna a nyoma.

Erős ragasztó

Erős igénybevételre, speciális felületekre alkalmazható ez a típus. Biztonsági címkeként is lehet alkalmazni, mert leszedéskor a ragasztó erőssége miatt sérül a címke.

Hűthető ragasztó

Konkrétan a hűtőházi fagyasztásra és a nedves környezetre kifejlesztett ragasztó, ami biztosítja, hogy ilyen igénybevétel esetén sem pereg le a matrica.

Kikönnyített ragasztó

Leginkább a nyitó és záró funkciót ellátó címkék ezek, pl. egy élelmiszer zacskóján. A lényege, hogy van egy erősen tapadó része a címkének, aztán következik a könnyen visszaszedhető elem, és legvégül egy olyan rész, ami nincs ragasztóval ellátva, ami a fogantyúnak felel meg.