Erre a típusra akkor van szükség, ha több tartalmat szeretne megjeleníteni a matricán (pl. Vonalkódot, megnevezést, sorszámot egyszerre). Egyszerű és könnyű megoldás. Az adatbázisból való nyomtatás megkönnyíti az adatok fogadását, beolvasását és segítségével egy látszólag komplikáltnak tűnő matricát is könnyedén el lehet készíteni. Ilyen típusuak lehetnek egyes ruha matricák, a leltármatricák, levél címézésre használt matricák. Az adatbázisból való nyomtatás megkönnyíti az adatok fogadását, beolvasását és segítségével egy látszólag komplikáltnak tűnő matricát is könnyedén el lehet készíteni.

 

Adatbázis elkészítésénél kérjük figyeljen az alábbiakra:

  • A táblázat egy sorának cellái lesznek a címke tartalma. Tehát minden sor egy nyomtatott matricavariációnak felel meg.
  • Minden egyes oszlop a címke szövegének sora, tehát egy-egy “paramétere” a matricának (pl. termékmegnevezés, vagy cikkszám, vonalkód.
  • Ennek megfelelően a sorok hosszúságánál egyeztessen kollégánkkal, hogy adott címkeméretre adott betűmérettel hány karakter fog kiférni!
  • Egy külön oszlopban tüntesse fel, ha az egyformától eltérő darabszámmal kéri a címkéket (ha mindegyikből 10, akkor nem kell, de ha az egyikből 10 a másikből 5 a harmadikból 7 stb. akkor azt egy oszlopba rendezve tudunk nyomtatni)

Lássunk egy példát!

Minta adatbázis letöltése

Így néz  ki az adatbázis:

adatbazis

 

 

 

 

 

A kész címkék:

pirostollkektollzoldtoll