Saját vonalkódot szeretne, hogy termékét szélesebb körben árulhassa? Nem tudja pontosan hogyan működik és nem akar az ügyintézéssel bajlódni?

Mi segítünk Önnek!

Ennek az űrlapnak a kítöltésével minden információ a rendelkezésünkre fog állni, hogy átvállaljuk a regisztrációs ügyintézést. Ennek díja 10 000 Ft+áfa.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az adatvédelmi politikánkra tekintettel az ingyenes levelezőrendszerek által biztosított e-mail címeket (freemail.hu, citromail.hu, vipmail.hu stb.) nem áll módunkban elfogadni.

 

A GS1 rendszerről:

Vonalkódnyilvántartó rendszer, mely behálózza az egész világot megkülönböztetve számtalan céget és termékét.

Mint mindent ezt is rendszerbe kell foglalni, hogy ne fordulhasson elő az az eset, hogy két különböző gyártású terméknek ugyanaz a vonalkódja. Legegyszerűbb példának a telefonszámokat tudjuk említeni.

Létezik egy cég, amely generálja a telefonszámokat és nyilvántartja őket egy telefonkönyvben. Egyedinek kell lennie, hogy ne másnál csörögjön a számom, amit kaptam és nyoma kell legyen, hogy elérhessenek. Ez pontosan így működik a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.-nél. Generálnak egy számot a cégek, mely beazonosíthatóvá teszi terméküket, ha a pénztáros lehúzza a vonalkódot.

Attól függően, hogy hány terméken van számtartományt igényelhetek. Ezek ha a példánál maradunk a mellékek lennének a termékek. Regisztráció során meg kell adnia, hogy hány termékkel rendelkezik, és így tud választani kategóriát. A termékek külön számot kapnak, ha más a kiszerelésük, más az ízesítésük, stb.

 

Lássuk a felépítését!

Ez a vonalkód 13 számjegyből épül fel, melyeket a következő egységekre lehet bontani:

 • első három számjegy: magát az országot jelöli, ami változatlan szokott maradni. Jelen esetben 599.
 • 4-10 számjegy: ez maga a cégazonosító, az az a cégprefix, ezt fogja kapni a regisztráció során. A regisztráció során ki tudja választani, hogy hágy terméket szeretne vonalkóddal ellátni, és ennek megfelelően csökken a cégprefix száma:

pl: 100 termék esetében lesz 7 számjegy, 1000 db terméknél már csak hat, 10 000 db esetében pedig csak öt és így tovább.

 • 11-12 számjegy: ez pedig a termékeit jelenti. Ezeket a számokat Önnek kell meghatároznia, rögzítenie, és továbbítania azoknak a kereskedelmi egységeknek, akiknél forgalmazná a termékeit
 • számjegy: ez az ellenőrző számjegy, magánál a vonalkód nyomtatásánál lehet generálni.

 

A regisztráció folyamata:

 1. A GS1 Magyarország honlapján található online regisztrációs felületen megadja adószámát, cégnevét és az utolsó lezárt adóéve mérleg szerinti nettó árbevételét
  • Ha tovább engedi az online regisztrációhoz, akkor megadja további céges- és kapcsolattartói adatai.
  • Ha kiírja, hogy termékdíj-regisztráció miatt az online regisztráció nem lehetséges, akkor egy pdf-et kell letöltenie, amely alapján elkészíti a licensz-szerződést
 2. kiválasztja, hogy milyen “cégprefixet” szeretne, vagyis hány fajta terméktípust tervez a közeljövőben
 3. A licensz-szerződést (online kitöltött esetén a GS1 Magyarország küld az e-mail címére egy kitöltöttet, “offline” esetben pedig az Ön által kitöltöttet) cégszerűen aláírva-lepecsételve visszajuttatja a GS1 Magyarországnak
 4. Kap egy számlát, amelyet kiegyenlítve megküldi a GS1 Magyarország a licensz-szerződést, cégprefixet…

 

Díja:

Három költség”neme” van

 • regisztrációs díj: egyszeri 25 000 Ft+áfa
 • alaplicenszdíj: 12 havonta fizetendő, függ az éves árbevételtől (50 MFt-ig 17 000 Ft+áfa évente)
 • GS1 cégprefix regisztrációs díja, amely függ az igényelt “mellékek” számától (100 terméktípus esetén 15 000 Ft+áfa regisztrációs díj, majd évente cégprefix “csomagonként” 10 000 Ft+áfa, tehát ha 2×100 terméktípusa van, akkor 200 000 Ft+áfa)

Regisztrációkor 50 MFt nettó árbevétel alatt, 100-as “csomagra” 57 000 Ft+áfa fizetendő, ezt követően 12 havonta 27 000 Ft+áfa.

A díjak mértéke tájékoztató jellegű, a mindenkori díjszabás a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. anyagaiban elérhető.

 

De ha nem szeretné ezzel tölteni az idejét akkor kattintson ide, és mi átvállajuk Öntől